dilluns, 31 de desembre del 2012

ANEM... a rebre els patges reials


Aquest 2012 està a punt d'acabar, de fet, només li queden unes hores, però abans de començar el nou any hi havia una cosa que volia fer: enviar la carta als reis. Com que el servei de Correus que tenim no és prou ràpid i Orient està molt lluny, els reis ens van enviar els seus patges a l'Escala perquè els hi poguéssim donar la carta i així tinguin prou temps per preparar tots els nostres regals.

divendres, 28 de desembre del 2012

ANEM... a celebrar el dia dels Sants Innocents


Com ja debeu saber tots, avui és un dia en el que cal tenir els ulls ben oberts perquè ningú ens faci cap broma i també la ment ben desperta per trobar l'ocasió perfecta per fer-ne una nosaltres. Però el que potser no sabeu és que aquesta tradició de fer bromes és d'origen pagà i ens ve de l'Edat Mitjana.

dijous, 27 de desembre del 2012

ANEM... a visitar els patis cordovesos



No es pot estar a Còrdova i no visitar els patis cordovesos, sobretot aquest any que els han declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

El moment ideal per visitar-los i quan solen estar oberts és durant la primavera. És quan tots els arbres i flors es mostren en el seu màxim esplendor i quan es pot apreciar millor la seva bellesa. Per això és tradició celebrar el concurs de patis durant el mes de maig, perquè és quan poden oferir un pasiatge més florit i alegre. De totes maneres, durant l'any, els patis van obrint les portes en èpoques senyalades.

dimecres, 26 de desembre del 2012

ANEM... al cinema a veure "Los Miserables"


Tothom coneix la història, més de 60 milions de persones han vist el musical en teatres de 42 països i aquest Nadal la podem veure als cinemes. Los Miserables de Tom Hooper serà sense cap mena de dubte la pel·lícula d'aquest Nadal. Oblideu el concepte que teniu de musical cinematogràfic perquè Los Miserables no s'hi pot comparar, és molt millor que qualsevol altra producció similar que hagueu pogut veure. 




A nivell interpretatiu no tenia cap dubte que compliria les espectatives. Hugh Jackman, Russell Crowe o Helena Bonham Carter són actors que, desde el meu punt de vista, no decepcionen mai. El meu dubte, el que em feia més por, era si, a nivell musical, sabrien transmetre, a través de la pantalla, la mateixa força, el mateix sentiment, la mateixa passió que ha arribat a tants i tants espectadors als teatres. I la veritat és que qualsevol expectativa que m'hagués pogut crear s'ha vist superada. Tant és així que, en algunes escenes, he sentit com una esgarrifança em recorria el cos. Era l'energia, era la passió, era el sentiment que els actors posaven a cada nota.




Una de les coses que més m'ha agradat, i per la que estaré eternament agraïda a qui hagi pres aquesta decisió, és que les cançons s'han mantingut en la versió original, no s'han doblat. Tenint en compte que el 95% de la pel·lícula és cantada, crec que si s'haguéssin doblat les cançons no hagués arribat el missatge amb la mateixa força. Ha sigut un encert total.




En resum, per mi és una pel·lícula de 10, una pel·lícula que tothom hauria d'anar a veure. No només per els actors, ni per la història en si, sinó pel tractament que se n'ha fet, la fotografia, el vestuari, les localitzacions... Tot, absolutament tot, està pensat i lligat de tal manera que el resultat final, el resultat que arriba a l'espectador té una força brutal, una força abrumadora, una força que fa que quan acaba la pel·lícula, després de la gran i apoteòsica escena final, no puguis reprimir la necessitat d'aixecar-te i aplaudir.



Any: 2012
Durada: 158 min
Gènere: Musical
Director: Tom Hooper
Repartiment: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Samantha Barks, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Aaron Tveit, Daniel Huttlestone, Cavin Cornwall
Productora: Universal Pictures / Working Title

Text: Vanesa Hereu


dimarts, 25 de desembre del 2012

ANEM... de bar en bar per Córdova


La nit del 24 de desembre és una nit per passar en familia i en la que a Catalunya, una part d'Aragó i a les illes Balears fan cagar el tió, al país basc arriba l'Olentzero, a Galícia baixa de la muntanya O Apalpador i a la resta d'Espanya fa una visita el Pare Noel. Però i durant el dia? Què podem fer durant el dia? Les possibilitats són moltes però si esteu a Córdova la millor opció és deixar-se caure per la zona de bars més propera i gaudir de la festa.

dilluns, 24 de desembre del 2012

ANEM... en cotxe de Barcelona a Córdova


Una de les coses bones de viatjar en cotxe és que pots anar al teu ritme, gaudint del paisatge i fent una pausa quan convingui per estirar les cames, fer un cafetó o admirar l'entorn. En aquesta ocasió el punt de sortida ha estat Barcelona i el destí Córdova. En total uns 900 km, 6 comunitats autònomes i 11 provincies de paisatges, colors i caràcters diferents.

divendres, 21 de desembre del 2012

ANEM... a creuar els dits perquè ens toqui la "Grossa"


Demà a les 9 del matí començarà el sorteig de la "Grossa" de Nadal, però no serà un sorteig qualsevol, serà el sorteig número 200. Si, si... ja fa dos segles que es celebra aquest sorteig. Per mi, aquest dia sempre ha estat el tret de sortida a les vacances de Nadal. Suposo que és perquè casi cada any el 22 de desembre ha sigut el dia que hem marxat de vacances amb la família. Tinc molts records d'estar dins el cotxe dormint i despertar-me sentint de fons el soroll dels bombos i els nens de San Ildefonso cantant un número i un altre i un altre...

dijous, 20 de desembre del 2012

ANEM... al Glamis Castle



Quan vam decidir anar de viatge a Escòcia em vaig comprar una guia per saber què era el que no ens podíem perdre. Tan bon punt vaig veure el Glamis Castle vaig tenir clar que seria una visita obligada. Aquest és el típic castell que totes ens imaginávem quan erem petites i ens llegien contes de princeses. Així que, encara que només fos per fer feliç a la meva nena interior, hi havíem d'anar si o si.

dimecres, 19 de desembre del 2012

ANEM... a la carrera del pavo a Segovia



500 metres de recorregut pel centre de Segovia, més de mig centenar de participants i el més important, bicicletes sense cadenes. Aquestes tres característiques són les que millor descriuen la Carrera del Pavo. Amb els seus orígens l'any 1930 aquesta singular cursa es celebra cada any el dia de Nadal a la capital segoviana. L'objectiu dels participants és arribar a la meta o en tot cas avançar quants més metres millor amb una bicicleta sense cadenes i per un recorregut majoritàriament en pujada.

dimarts, 18 de desembre del 2012

ANEM... a patinar a la BarGelona


Quan s'acosta el Nadal els carrers s'omplen de llums de colors, les botigues es vesteixen amb les seves millors guirnaldes i decoracions i algunes places es converteixen en pistes de gel. Aquest és el cas de la Plaça Catalunya de Barcelona, que des del 23 de Novembre acull la pista de gel d'instal·lació urbana temporal més gran d'Europa, també coneguda com BarGelona. Haig de confessar, però, que quan vaig veure per primera vegada la pista de gel d'aprop vaig pensar: “Que petita no?”

dilluns, 17 de desembre del 2012

ANEM... al partit solidari de la Marató de TV3



10.113.152€, aquesta és la xifra que reflectia el marcador de la Marató de TV3 en el moment de la seva última actualització de la nit. Com cada any, a les donacions dels ciutadans anònims que han trucat al 902.11.50.50 s'hi han sumat les aportacions de milers de pobles, associacions i organitzacions que s'han mobilitzat per programar activitats i recaptar el màxim d'euros possibles. Una d'aquestes activitats ha sigut el clàssic partit de futbol de Famosos vs. Famosos.

divendres, 14 de desembre del 2012

ANEM... a parlar de reconeixements gastronòmics


Fa un parell de dies vaig llegir al Twitter que el restaurant El Molí de l'Escala , poble en el que vaig nèixer i crèixer i al que encara estic empadronada, havia rebut per primera vegada un Sol de Repsol. El primer que vaig pensar va ser: “Mira que bé!”, però després em vaig quedar pensant: “Un sol? Què és un sol?”. Potser és perquè no sóc una entesa gastronòmica, però no n'havia sentit a parlar mai. Coneixia les Estrelles de Michelín, però no sabia que Repsol també repartís reconeixements gastronomics. I a partir d'aquell moment ja em va assaltar la curiositat: Hi haurà altres reconeixements d'aquest tipus a Espanya? I a Catalunya? I a la resta del món?”.

dijous, 13 de desembre del 2012

ANEM... a participar al Festival Kurtz-Arenas


L'arribada del centre comercial Las Arenas no només ha suposat la creació d'un nou espai d'oci i compres, sinó que també s'està convertint en un dels dinamitzadors culturals més actius de Barcelona. El fet que al seu interior hi poguem trobar espais com el Museu del Rock, la Cúpula de las Arenas o diverses sales de cinema faciliten la creació d'activitats relacionades amb la cultura. L'aposta més recent és el Festival Kurtz-Arenas, un festival que ha nascut per convertir-se en un referent i amb la intenció de ser una plataforma a través de la qual els joves creadors audiovisuals puguin mostrar els seus treballs.

dimarts, 11 de desembre del 2012

ANEM... a fer un café a l'Espresso Republic



Fa uns dies estava passejant per l'Avinguda Diagonal de Barcelona i vaig decidir parar a fer un cafè. No buscava res en concret, així que vaig entrar a la primera cafeteria que vaig trobar. Va resultar ser l'Espresso Republic, un lloc tranquil, elegant, cosmopolita i perfecte per fer un cafè a mig matí.

dilluns, 10 de desembre del 2012

ANEM... a muntar l'arbre de Nadal



El Nadal ja és aquí i no hi ha cap casa, botiga o carrer que no s'hagi guarnit per a l'ocasió. Guirnaldes, estrelles, boles de colors, pessebres, etc. llueixen a tots els aparadors, finestres i portes. Fa goig caminar pel carrer. Però, per què ho fem? Per què ens esmerem tant en decorar casa nostra? I l'arbre? Per què muntem l'arbre de Nadal? Aquestes preguntes m'han voltat pel cap des de fa uns anys fins que al final m'he decidit a investigar i obtenir respostes.

divendres, 7 de desembre del 2012

ANEM... al cinema a veure "Un buen partido"




La primera vegada que vaig veure el trailer d'aquesta pel·lícula vaig pensar: Déu ni do quins actors! I és que en Un buen partido s'uneix el talent d'en Gerard Butler, amb el de la Jessica Biel, en Dennis Quaid, la Catherine Zeta-Jones i la Uma Thurman. En aquell moment la vaig afegir a la meva llista de pel·lícules-que-s'han-de-veure-si-o-si. Ara que ja l'he vist, haig de dir que no m'ha decebut. La veritat és que, com sol passar a totes les comèdies romàntiques, el final es veu venir d'una hora lluny, però bé, es tracta d'una comèdia, no d'una pel·lícula d'intriga i suspens.

dijous, 6 de desembre del 2012

ANEM... a veure "Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia"



Dos anys més tard i 150.000 espectadors després, el musical de Geronimo Stilton torna a Barcelona per omplir de música, màgia i color les vacances de Nadal dels més petits. A partir d'aquesta nit i fins al 6 de gener, dia de reis, en Geronimo, la Strida, la Floridiana i la resta de personatges convertiran l'escenari del Teatre Condal en el Regne de la Fantasia, un món fantàstic en el que les fades tenen una regla d'or, els trols fan molta pudor i en el que existeixen els dracs, els gegants i les bruixes.

dimecres, 5 de desembre del 2012

ANEM... de compres amb Gemma Cubells, personal shopper



Ja he arribat al Centre Comercial Las Arenas. A les 17h he quedat amb la Gemma Cubells, una personal shopper, per parlar de la seva professió. Pujo les escales mecàniques fins a la primera planta i just davant de la botiga Benetton em trobo el seu “despatx”.

dimarts, 4 de desembre del 2012

ANEM... a la 1ª edició del 3D Film & Music Fest


Des de fa un temps un nou sistema audiovisual està guanyant terreny en tot tipus de produccions. Estem parlant de la tecnologia 3D. Cada vegada hi ha mes pel•licules, videoclips i espectacles que utlitzen les tres dimensions per donar realisme als seus projectes; per això, no és gens estrany que hagin començat a aparèixer festivals dedicats exclusivament als projectes en 3D. El més recent és el 3D Film & Music Fest, el primer festival nacional que premia els millors videoclips i documentals musicals realitzats amb la tecnologia 3D.

dilluns, 3 de desembre del 2012

ANEM... a la World Press Photo '12



Ja ha arribat, un any més, l'exposició World Press Photo al CCCB i com no podia ser d'una altra manera, m'hi he deixat caure. Haig de dir que aquesta edició és una de les més dures que recordo; conté moltes imatges que requereixen una gran dosi de sang freda per poder-les observar i analitzar com es mereixen, fins i tot en categories que podrien semblar més lleugeres com ara la d'esports o naturalesa.