dilluns, 21 de gener del 2013

ANEM... a beure vi a la biblioteca


L'altre dia vaig descobrir una iniciativa que em va cridar l'atenció perquè barrejava dues coses que m'agraden: la lectura i el vi. Resulta que la xarxa de biblioteques de Catalunya, amb la col·laboració de diverses institucions culturals i vinícoles,  ha organitzat per a tot aquest 2013 una serie d'activitats que sota el nom "Biblioteques amb D.O" tenen com a objectiu dinamitzar els espais bibliotecaris. La gràcia de tot plegat és que totes les activitats programades estan relacionades d'alguna manera amb el vi.

Com que a Catalunya existeixen vàries denominacions d'origen, cada mes la protagonista serà una D.O diferent i les biblioteques de la zona seran les encarregades d'acollir i organitzar les activitats amb l'ajuda i col·laboració dels cellers. Durant aquest més de Gener les amfitriones són les biblioteques de l'Alt i el Baix Empordà. Una bona zona per començar ja que va ser precisament per l'Alt Empordà, per Empúries concretament, per on els romans van introduïr el conreu de la vinya. Així doncs, a les biblioteques Fages de Climent de Figueres, Pere Caner de Calonge, la Municipal de Palafrugell, Lluís Barceló i Bou de Palamós i a la biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d'Aro fins el 31 de Gener s'hi faran presentacions de llibres, xerrades, exposicions, tallers i tot un seguit d'activitats que tindran com a fil conductor el vi.

Pel que fa a la resta de l'any, participaran al cicle "Biblioteques amb D.O" les denominacions següents: DO Alella (Febrer), DO Conca de Barberà (Març), DO Costers del Segre (Abril), DOQ Priorat i DO Montsant (Maig), DO Penedès (Juny), DO Pla del Bages (Juliol), DO Tarragona (Setembre), DO Catalunya (Octubre), DO Terra Alta (Novembre) i La Regió del Cava (Desembre). Així que ja ho sabeu, busqueu la vostra zona i el mes que us toqui no deixeu escapar la oportunitat de llegir bons llibres mentre degusteu bons vins. Podeu consultar el calendari d'activitats complert a la web del cicle

Salut!



Text: Vanesa Hereu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada