divendres, 15 de febrer del 2013

ANEM... a fer un scrapbook


Sempre m'han agradat molt les manualitats, m'encanta regalar coses úniques i personalitzades ja siguin àlbums de fotos, videos o fins i tot jocs de taula he fet. Doncs bé, fa poc he descobert que el que per mi eren àlbums de fotos personalitzats, a seques, resulta que són scrapbooks i que cada vegada que he fet una d'aquestes manualitats he estat practicant l'scrapbooking. I jo sense saber-ho!!

Segons la definició que he pogut trobar a la Wikipedia, l'scrapbook és la "paraula anglesa que s'utilitza per definir un llibre de retalls, és a dir, la tècnica de personalitzar àlbums de fotografies" i resulta que està de moda!! Només a Estats Units es calcula que hi ha uns 25 milions d'aficionats a l'scrapbooking. Però no només això, sinó que l'scrapbooking té una llarga història. El primer scrapbook data de 1769 quan l'escriptor William Granger va publicar la historia d'anglaterra amb  pàgines en blanc perquè els lectors hi afegíssin els seus propis comentaris i il·lustracions. Altres scrapbookers famosos són:
  • Thomas Jefferson: El que fou president dels Estats Units desdel 1801 al 1809 va omplir uns quants àlbums amb tots els articles dels diaris que es van publicar sobre ell durant el seu mandat a la Casa Blanca.
  • Mark Twain: L'escriptor va arribar a vendre algún dels seus scrapbooks per la mòdica quantitat e 50.000 dòlars.
  • John Poole: L'any 1826 va publicar el llibre "Manuscript Gleanings and Literary Scrapbook", un manual sobre com exhibir poemes, entrades de diari personal, etc.
Per crear un scrapbook només es necessita imaginació, paciència, temps i els materials que vulguis utilitzar. No hi ha normes, no hi ha una sola manera de fer-ho; cadascú és lliure de dissenyar el seu scrapbook com vulgui. Tot i així, per aquells que necessitin una mica de guia o alguna idea diferent cada vegada hi ha més tallers presencials o en línia, botigues especialitzades i pàgines web dedicades exclusivament a l'scrapbooking. Us deixo un parell d'enllaços per si voleu estar al dia en tot el que fa referència a aquesta tècnica artística:
Si no sou gaire amics de les manualitats podeu practicar l'srapbooking digital i crear el vostre collage a través d'algun dels programes que s'han dissenyat per a això. Els més populars segons la Wikipedia són: ArcSoft Collage Creador, Scrapbook Max! i Smile Box. Després de mirar-me els tres potser em decantaria pel tercer, tot i que no hi ha res com fer-ho de forma tradiconal, amb les mans!


 


Text: Vanesa Hereu 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada