divendres, 1 de febrer del 2013

ANEM... a la BCNegra



Ja fa vuit anys que l'arribada del mes de febrer vol dir també l'arribada de la BCNegra. I què és això? Doncs si sou lectors i us agrada la novel·la negra, segur que ja ho coneixeu; però per als que no ho sigueu, aquí teniu la descripció: BCNegra és un punt de trobada per als amants de la novel·la negra, uns dies plens d'activitats pensades per conèixer més als nostres autors preferits, les novetats literàries i altres curiositats relacionades amb aquest gènere literari. 

Per a aquesta edició, que comença avui i acaba dissabte 9 de Febrer, s'han programat més de 50 activitats entre les que n'hi ha algunes molt interessants. S'han organitzat taules rodones per parlar de la ciutat de Barcelona com a escenari de moltes novel·les criminals; per parlar de l'ús del verí com a arma per a cometre assassinats, en la ficció, és clar; i fins i tot, per discutir sobre la corrupció, una pràctica que potser està més present a la realitat que a la ficció. Una taula rodona que em crida l'atenció especialment és "Doble personalitat: periodistes de dia, novel·listes de nit" en la que participaran periodistes que viuen aquesta dualitat professional.

Una altra de les activitats que s'han organitzat i que té pinta de ser molt divertida és el "negrecriminalograma", una graella creada per Marius Serra en la que totes les definicions estaran relacionades amb aquest gènere literari. La idea és que es resolgui conjuntament entre tots els assistents. Per als més curiosos recomano la presentació a càrrec de Félix Gonzalez Fraile, sotsinspector cap del Servei Històric del Cos dels Mossos d'Esquadra, sobre la primera fitxa policial realitzada precisament per aquest col·lectiu de l'ordre. 

També hi ha propostes per als més cinèfils. Dijous i divendres es projectarà la pel·lícula "F for fake" d'Orson Welles; però potser us ve més de gust assistir al cile "Simenon-Maigret" per reviure les aventures d'aquest detectiu. El que no us podeu pedre si us agrada el cinema és l'exposició de "Cartells cinematogràfics homesians" en la que es fa un repàs als cartells de les més de 250 pel·lícules que tenen com a protagonista aquest detectiu del Baker Street. 

En resum, de l'1 al 9 de Febrer una pila d'activitats interessants us esperen en diversos punts de Barcelona. Podeu consultar el programa complet a la web de BCNegra.

TextVanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada