dijous, 31 de gener del 2013

ANEM... a visitar un museu despullats?


Us imagineu entrar despullats a un museu? Doncs si voleu ho podeu fer però només al Leopold Museum de Viena. En concret serà el 18 de febrer a partir de les 18h quan aquest centre obrirà les seves portes a tots aquelles persones que vulguin veure l'exposició "Homes despullats" sense cap peça de roba. 

Aquesta decisió s'ha pres després de rebre varies peticions de les associacions nudistes i segur que  farà que els segments més conservadors de la població es posin les mans al cap; però el Leopold Museum ja hi està acostumat. Quan es va inaugurar l'exposició "Homes despullats". la població vienesa es va alterar moltíssim en veure que el cartell promocional, com era d'esperar, contenia un home despullat. El museu va rebre tantes trucades protestant que es va veure obligat a cobrir les parts nobles del protagonista del cartell amb una franja roja. 

No és la primera vegada que el Leopold presenta una alternativa nudista. L'any 2005 el museu va oferir entrades gratuïtes per tots els que visitessin despullats l'exposició "La veritat nua: Klimt, Schiele, Kokoschka i altres escàndols". La iniciativa va ser un èxit i més d'un centenar de persones van anar al museu en banyador o completament nus.

Tot i que normalment les exposicions sobre nuesa tenen com a protagonistes les formes femenines, en aquesta ocasió el Museu Leopold ha aconseguit reunir més de 300 pintures, fotografies i escultures que mostren homes parcial o totalment nus. Les obres provenen de tot Europa i expliquen l'evolució d'aquestes representacions desde 1800 fins als nostres dies. Entre els artistes exposats destaca el pintro austríac Egon Schiele, conegut per escandalitzar als vienesos amb les seves obres fa prop d'un segle. "Homes despullats" es pot visitar fins el 4 de març, això sí, excepte el dia 18 de febrer, s'ha d'anar vestit.



Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada