divendres, 22 de febrer del 2013

ANEM... a redissenyar cartells cinematogràfics


Ara ja fa dies que no parlem de cap exposició i hem decidit que avui tocava. Aprofitat que aquest cap de setmana són els Òscar us proposem una mostra de cartells cinematogràfics que des del passat 19 de febrer acull el Museu del Cinema de Girona. "La mirada indiscreta" vol ser una crítica als cartells cinematogràfics actuals. És una picada d'ullet als orígens, quan es pensaven i creaven els cartells per a ser el reclam que convencés a les persones d'entrar a la sala de cinema a mirar la pel·lícula. Avui aquesta tasca s'encomana als tràilers i a tota la resta de material promocional, deixant els cartells una mica de banda. 




Aquesta reflexió és la que va fer Joan Amat, Graduat en Ensenyament Superior de Disseny Gràfic per l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, quan va visualitzar el seu treball de final de carrera. Amat, va voler tornar el valor afegit als cartells d'algunes de les pel·lícules cinematogràfiques més conegudes dels últims temps, redissenyant els seus continguts i introduïnt propostes que combinen l'anàlisi i la síntesi de les pel·lícules amb una acurada i intencionada proposta d'imatge gràfica.


 


En total, la sala d'exposicions temporals del Museu del Cinema de Girona, exposa 40 dels treballs de Joan Amat. Entre els cartells redissenyats podem trobar els de pel·lícules tan conegudes com: "Pulp Fiction", "Malditos Bastardos", "El efecto Mariposa", "La Naranja Mecánica", "Shutter Island", "El Codi Da Vinci", "Forest Gump" o "Ocean's 11".



Si us agrada el cinema i us agrada l'art no deixeu escapar la oportunitat de veure aquesta mostra. Teniu temps fins el 28 d'abril i els diners no són una excusa, l'entrada és gratuïta. 

Text: Vanesa Hereu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada