dimarts, 2 d’abril del 2013

ANEM... al Bar Marsella abans que el tanquin


L'arribada del mes d'abril ha suposat un canvi important per al responsable del Bar Marsella de Barcelona, ja que des d'ahir, Josep Maria Lamiel manté el bar obert tot i haver finalitzat contracte d'arrendament del local que tenia amb el propietari. La forta mobilització popular en contra del tancament d'aquest local gairebé bicentenari ha donat força i coratge a Lamiel que ha decidit seguir obrint amb normalitat, almenys els propers dies.

El Bar Marsella, situat al barri del Raval de Barcelona -entre els carrers Sant Pau i Sant Ramón- és el més antic de la ciutat. Va obrir les seves portes l'any 1820 i des de llavors ha estat gestionat per la familia de Josep Maria Lamiel. "És la meva vida, i la de tota la meva família, que ha dedicat totes les energies al bar. No pot ser que s'acabi tancant d'aquesta manera, no m'ho puc creure" ha declarat el responsable del local a Vilaweb

Des de fa un any, els propietaris de l'edifici en el que es troba el local renovaven el contracte amb Lamiel de mes en mes, fins que va arribar el mes de Febrer i van decidir no renovar-lo més de manera que el contracte d'arrendament finalitzaria el 31 de març i el Bar Marsella hauría de tancar les seves portes. Des de llavors no només els clients, visitants i simpatitzants s'han mobilitzat, sinó que organitzacions com la Federació d'Associacions de Comerciants i Entitats del Raval, l'Associació de Locals Emblemàtics de Barcelona i fins i tot l'Ajuntament han mogut fils o han fet de mediadors per evitar el tancament del Bar. Com no podia ser d'una altra manera, les xarxes socials també s'han sumat a la mobilització. Grups com "Que s'aturi el tancament del Bar Marsella" al Facebook, la recollida de signatures a través de change.org i els centenars de piulades al Twitter han fet que la situació de Josep Maria Lamiel i el Bar Marsella arribi a tot el país. 

Autor. Bcncoolhunter

Josep Maria Lamiel està disposat a lluitar fins al final per mantenir obert aquest bar tan mític de la ciutat de Barcelona i ja que els propietaris volen vendre l'edifici sencer, Lamiel ha fet públiques les seves intencions de comprar la planta baixa de l'edifici. Segons publica Vilaweb, aquesta setmana hi ha prevista una reunió entre les dues parts per intentar arribar a un acord. Tot i així, Lamiel també s'ha plantejat la possibilitat de traslladar el bar a un altre local.

No he tingut ocasió d'entrar mai al Bar Marsella, però d'aquesta setmana no passa. A més a més, des d'aquí em sumo, i animo a tothom a que ho fací, al gran nombre de persones que s'han mobilitzar per evitar-ne el seu tancament.  I és que el Bar Marsella forma part de la història de Barcelona, al seu interior s'hi han rodat diverses pel·lícules i també ha sigut punt de trobada per artistes com Hemingway, Dalí o Picasso. 

Font. Happy in Spain 



Text: Vanesa Hereu
Foto de portada: Instaboner

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada