dimecres, 3 d’abril del 2013

ANEM... a la nova edició del Mecal Pro


Ara feia molt temps que no parlava de curtmetratges, amb el que m'agraden!! Per sort, demà comença una nova edició del Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona i a sobre ve carregada de novetats i sorpreses.

L'edició d'enguany es celebra del 4 al 28 d'abril en diversos espais de la ciutat com per exemple la Fàbrica Moritz, el CCCB, els cinemes Girona, el palau de la Virreina o l'Institut Francès i s'hi projectaran fins a 350 curtmetratges. Una xifra que tot i semblar molt gran, queda petita al costat dels 5.200 candidats que optaven a formar part de les seccions oficials i especials. Tot i així, el nombre de projeccions ha augmentat un 15'5% respecte l'any passat. 

El Mecal Pro d'aquest 2013 ha escollit Finlàndia com a país convidat, de manera que reservaran varies seccions per donar a conèixer les últimes produccions en curt del país. També es projectaran alguns dels curts participants al Festival de Tempere i diversos treballs dels alumnes de la ELO Helsinki Film School de la Aalto University. A més a més, es destacarà la figura de Aki Kaurismäki, un productor i director de cinema finlandès. Però Kaurismaki no serà l'únic protagonista, en les seccions paral·leles es retrà homenatges a grans noms del cinema com ara Tim Burton i Jacques Tati. 

En un intent d'arribar a tots els públics possibles, el Mecal 2013 comptarà amb diverses seccions temàtiques entre les que destaquem: una secció especial denominada "London Calling" que recollirà una selecció de curtmetratges sobre la capital i la cultura britànica; un cicle de terror, un dedicat a l'adolescència i un tercer dedicat als homes peluts en el que tindran especial protagonisme els bigotis, les barbes, les melenes, etc; i una selecció d'obres relacionades amb el món de la dansa. Però això no és tot, l'edició d'enguany també compta amb un apartat de pel·lícules eròtiques, un altre dedicat a l'univers femení i per als més nostàlgics s'ha fet una recopilació de les millors pel·lícules emeses en els 15 anys del festival. 

De totes maneres, un dels moments clau del Festival serà la "Batalla de programadors". En aquesta competició els dos professionals participants han de fer una selecció d'obres per a projectar a un públic/jurat que decideix al guanyador a través dels seus aplaudiments. Els protagonistes d'aquest any seràn Cinzia Spironello, distribuidora de Some Like It Short, i Tim Redford, director del Festival Internacional de Cortometrajes Curtocircuito de Santiago de Compostela.

Amb tot aquest "poti poti" de propostes, no és d'estranyar que el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona sigui un dels referents a nivell mundial. De tota manera el que aquí us he posat és només una selecció. Si voleu conèixer totes les seccions oficials o especials, les activitats i els espais on es duran a terme podeu consultar la pàgina web del festival.





Text: Vanesa Hereu

2 comentaris: