dijous, 11 d’abril del 2013

ANEM... a la Telecogresca


Com ja he dit alguna vegada, jo sempre estic a punt per una festa, però la Telecogresca ja és una història a part i més amb el cartell d'aquest any. És una pena que no hi pugui anar (seré fora de Barcelona) perquè fa una pinta!! De totes maneres us recomano a tots els que sigueu per Barcelona que compreu les entrades i sortiu a disfrutar del dissabte a la nit. 

Per si encara queda algú que no conegui la Telecogresca, heu de saber que es tracta de la Festa dels Alumnes de Telecomunicacions i que es celebra des del 1978. Aquesta edició, com ja ha passat els darrers anys, la festa es farà al Parc del Fòrum, però la Telecogresca ha passat per diversos espais al llarg de la seva  història entre els que destaquen "El bosquet" i el Sot del Migdia a Montjuïc. 
Un dels motius que han fet que la Telecogresca es converteixi en la festa universitaria per excel·lència és el cartell d'actuacions. El d'aquest any, com ja he dit abans, és sublim.

A les 19h, per començar la festa i trencar el gel, actuarán "Bonobos". L'únic dels cinc grups que no coneixía però que després d'escoltar la seva cançó de llençament m'han convençut i ja han passat a formar part de la meva llista de reproducció. "Bonobos" és una banda jove però amb molta projecció, van iniciar la seva aventura musical el Sant Jordi de 2012 regalant el seu primer senzill "La vida" i aquest any ja han guanyat el premi Engresca't 2013. Tenen un estil propi que ells mateixos han anomenat Mestifunk i que podríem definir com el resultat de barrejar mestissatge, funk i reggae.



La segona actuació està prevista per les 20h i serà la de "La Troba Kung-Fú". Qui no ha cantat, ballat o escoltat alguna vegada el seu "Clavell morenet"? El grup liderat per Joan Garriga es pot considerar una de les bandes europees més importants de música del món i és que desde la creació de  "La Troba Kung-Fú", l'any 2005, el grup ha grabat dos discs i ha fet diverses gires per Europa, Mèxic i Estats Units. Està clar que la rumba catalana proposada per aquest grup barceloní  no deixa indiferent a ningú.



L'equador dels concerts arribarà a les 21:30h de la mà de "La Pegatina", un altre grup conegut arreu del món i no és cap exageració, ja que a les seves gires sempre hi ha un bon grapat de concerts fora de les nostres fronteres. Segur que el fet de tenir un repertori políglota (català, castellà, euskera, gallec, italià, anglès i francès) hi ajuda! Des dels seus inicis, l'any 2003, el grup i la seva música han anat evolucionant fins a convertir-se en el que coneixem avui, una fusió de rumba urbana amb merengue, cumbia, ska, la música disco i la ranxera.


Tot seguit, a les 23:30h, els "Txarangoseguiran animant la festa. Flamants guanyadors del Disc Català de l'any, vencedors de la darrera edició dels premis Enderrock i reconeguts amb el premi ARC a la millor gira de l'any, els Txarango són una aposta segura quan es tracta de passar-ho bé i disfrutar. Aquest grup de ripollencs ha deixat l'anonimat de banda per convertir-se en la banda revelació de Catalunya gràcies a la seva connexió amb el públic en els directes i sobretot al seu repertori, un conjunt de cançons animades i ballables que combinen melodies treballades i lletres espectaculars. Aquest serà un dels últims concerts de la seva gira.



I per acabar, el grup "Bongo Botrako" tocarà des de la 1:30h i fins les 3h. Seguint amb ritmes que barregen la rumba, l'ska, el reggae i el punk, aquest grup nascut a Tarragona serà l'encarregat de posar el punt i final a una nit que segur serà molt animada. Tot i ser una banda relativament jove (van grabar el primer disc l'any 2010), ja han fet prop de 200 concerts a la península ibèrica i França. La seva música senzilla i directa, i la seva entrega en els directes s'han guanyat la simpatia del públic que també s'entrega al 100% en els concerts.  

Crec que amb un cartell així ningú es pot resistir. Feu-me cas, aneu-hi! Balleu, salteu, canteu i divertiu-vos al màxim. És una aposta segura! 

Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada