dimarts, 18 de desembre del 2012

ANEM... a patinar a la BarGelona


Quan s'acosta el Nadal els carrers s'omplen de llums de colors, les botigues es vesteixen amb les seves millors guirnaldes i decoracions i algunes places es converteixen en pistes de gel. Aquest és el cas de la Plaça Catalunya de Barcelona, que des del 23 de Novembre acull la pista de gel d'instal·lació urbana temporal més gran d'Europa, també coneguda com BarGelona. Haig de confessar, però, que quan vaig veure per primera vegada la pista de gel d'aprop vaig pensar: “Que petita no?”




Els preus per accedir a la pista de gel no són cars si els comparem amb estructures similars d'altres ciutats: una hora dins la pista val 9€ i mitja hora 7€. De totes maneres, si no vols pagar l'entrada sencera, pots aconseguir descomptes en algunes de les botigues de l'eix comercial del centre de la ciutat. Com que, entre d'altres coses, la BarGelona vol ser un atractiu que potencïi les compres, algunes botigues ofereixen vals amb el 50% de descompte sobre el preu del ticket d'una hora i d'altres ofereixen descomptes o regals a aquelles persones que comprin al seus establiments i mostrin l'entrada de la pista de gel. 




Important! Si no heu patinat mai i us preocupa la vostra integritat física, no patiu! Sota la carpa han construït una infermeria per si alguna pirueta se'ns en va de les mans i acabem per terra. També han pensat en fer una cafeteria per aquells que no volen patinar o per recuperar energia després d'una bona patinada. Tampoc s'han oblidat dels més menuts i, com l'any passat, al costat de la pista de gel d'adults n'hi ha una altra més petita on els nens poden aprendre a mantenir l'equilibri gràcies a uns pingüins molt graciosos que  els serveixen de suport. 




Però aquest any no tot és patinar, també podem observar. Una de les novetats que presenta la BarGelona 2012 són les activitats i cursos sobre gel que s'hi duran a terme. Des de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) s'han organitzat cursos gratuïts d'hockey gel, short track i patinatge artístic per als nens i nenes de 6 a 12 anys i cursos de curling per als majors de 16. També s'han programat exhibicions de patinatge i altres disciplines. A part d'ampliar l'oferta lúdica de la pista de gel, aquestes activitats volen mostrar suport a la candidatura olímpica Barcelona Pirineu 2022.

Text: Vanesa Hereu
Fotografia: Vanesa Hereu
 Laia Serra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada