dimarts, 16 d’abril del 2013

ANEM... a conèixer el treball de Jaume de Laiguana


Els que seguiu d'aprop el món de la fotografia segur que heu sentit a parlar de Jaume de Laiguana i esteu familiaritzats amb les seves creacions; la resta, segur que heu vist molts dels seus treballs sense saber que eren seus ja que Jaume de Laiguana ha sigut el responsable de diversos videos musicals de Shakira, Alejandro Sanz o Miguel Bosé. 


El conegueu o no, us recomano acostar-vos al Palau Robert i fer un tomb per la sala 3. Fins el 26 de maig hi podreu veure una selecció feta pel mateix fotògraf de 158 fotografíes que recullen la seva trajectória professional dels últims 15 anys. En totes elles s'hi veu plasmada l'estètica "Laiguana" que busca la virtut del defecte, la bellesa de la imperfecció. Per altra banda, aquesta exposició vol ser un punt i a part en la carrera fotográfica de Jaume de Laiguana, que vol deixar de banda la fotografía publicitària per acostar-se més a la fotografía arstística i personal. 


Un cop vista l'exposició és difícil escollir o decantar-se per un treball o per un altre, tots m'han semblat magnífics. Hi ha alguna cosa en l'estética de les fotografies de Jaume de Laiguana que m'encanta. Tot i així, si que puc reconèixer que la sèrie que va fer en motiu dels Jocs Olímpics de Pekín i que es troba entre el material exposat a la mostra m'agrada especialment. M'agrada el paral·lelisme que s'ha trobat entre el món de l'esport i la revolució industrial.


Si us agrada la fotografía, aquesta exposició és un imprescindible

Text: Vanesa Hereu
Fotografia: Jaume de Laiguana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada