dimecres, 15 de maig del 2013

ANEM... al 'Girona temps de flors'


Fa uns dies vam parlar d'una festa de primavera que es celebra a Holanda, el Bloemencorso; avui parlem d'una altra celebració primaveral, aquesta, però, ens queda més a la vora. Segurament tots heu sentit a parlar de "Girona temps de flors", però per si algú no sap què és resumirem dient que és una setmana en la que els carrers, places i racons de Girona s'engalanen amb flors. Cada any es creen dissenys diferents que busquen impressionar els milers de visitants que durant aquests dies recorren els carrers de la ciutat catalana. Si la idea us ha cridat l'atenció heu de saber que fins el proper diumenge 19 de maig sou a temps de passejar pels carrers florits de Girona.

En aquesta 58ena edició del Festival s'hi poden trobar més de 130 punts d'interés entre patis, exposicions i jardins. El més fàcil per no deixar-se'n cap és descarregar-se el plànol i establir una ruta abans de sortir de casa essent realistes amb la distribució del temps. Si ho voleu veure tot, millor dedicar-hi un parell de dies per no haver d'anar amb pressa. 
De tots els escenaris florits d'aquest any, els organitzadors n'han marcat 10 com a imprescindibles. D'aquests,  jo n'he fet un pòdium particular entregant l'or, la plata i el bronze. De totes maneres haig de dir que aquest podium és a priori, ja que encara no he tingut la oportunitat de veure-ho en directe. La setmana que ve podré parlar del pòdium definitiu, aviam si coincidiu amb mi.
Tot i així, de moment, els meus tres imprescindibles són: 


Sortir-se'n
Creat per Pilar Rodríguez, Susanna Cros, Anna López, Xevi Bayona, Josep Callís i Àlex Forasté a la Plaça dels Jurats (102) 

D'aquesta proposta m'agrada la idea, el missatge i la posada en escena. Basat en el mite grec de Teseu, el Minotaure i el fil d'Ariadna aquest escenari és una metàfora de la situació actual. Segons expliquen els creadors, la idea és "enviar un missatge positiu perquè, malgrat els reptes, les dificultats i les sinuositats del camí, sempre hi ha un fil al qual aferrars-se".
Així doncs a la plaça dels Jurats hi han construït un laberint de fusta cobert per una catifa de flors verdes i taronges que indiquen el camí. Al centre del laberint s'hi troba un element que representa la negror, el pou en el que estem, però en surten fils que representen la llum, el camí cap a la sortida. 
Aquest muntatge té dues perspectives. La primera la que es pot veure des de dins el laberint mentre busquem el camí correcte, i la segona, la que es veu des del passeig Arqueològic, és a dir, el laberint vist des de dalt. 



Esclat de primavera en blanc
Creat per Mercè Martí a l'espai Sarraïnes Baix (93)

D'aquesta al·legoria a la primavera m'agrada la mescla del color blanc, amb el verd, la fusta i l'aigua. Tot plegat és un conjunt molt elegant que evoca el romanticisme i la tranquil·litat.




El taller de la modista
Creat per Anna Ma. Camps a l'espai Sant Lluc (83)
Tot i que potser el que m'ha cridat més l'atenció d'aquest muntatge es l'atrezzo en comptes de les flors, m'agrada l'estètica d'aquest escenari. En si, no és més que el taller d'una modista que està cosint vestits de núvia, però el conjunt té un encant i una màgia que el fa especial. 



Per altra banda, com cada any, s'han programat tot tipus d'activitats paral·leles que tenen com a comú denominador les flors, desde tallers per elaborar flors de paper fins a conferències que parlen de l'ús de les plantes i les flors en la psicologia . Podeu trobar la programació sencera a la web del Festival. 

Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada