dilluns, 13 de maig del 2013

ANEM... a la Festa reivindicativa de TV3 i Catalunya Ràdio


En el post de divendres vaig parlar de la festa reivindicativa que els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio havíen organitzat per protestar contra les retallades que s'estàn aplicant als mitjans de comunicació públícs de Catalunya. Doncs bé, avui us explicará com va anar. Com no podía ser d'una altra manera ahir vaig passar gairebé tot el dia al Moll de Fusta per donar suport als mitjans que, com vaig dir al post anterior, formen part de la meva vida des de ben petita.

Tot i que la festa començava a les 12 del migdia, no vaig arribar fins a quarts de dues, just a temps per soprendre'm amb els experiments d'en Dani Jimenez, ballar al ritme de la "Always Drinking Marching Band" i veure el pilar que la colla Jove de Barcelona va carregar i descarregar en honor a TV3 i Catalunya Ràdio. Mentrestant, a la cuina s'hi preparava la paella del dinar...


El plat fort va ser la tarda. Puntuals a les 17h va començar la bateria de mini concerts, de 2 a 4 cançons per grup. En total van passar per l'escenari 13 grups i cantants que van omplir el Moll de Fusta de música fins ben bé quarts de deu. Entre actuació i actuació, van anar passant per l'escenari les cares conegudes de la cadena de televisió per recordar a través de les imatges diferents aspectes de la història de TV3 i Catalunya Ràdio: els informatius, els magazines, els esports, les previsions del temps, la ficció... Tampoc hi va faltar Joan Pera, l'encarregat de donar la benvinguda als espectadors en la primera emissió de TV3 ara fa 30 anys. 

Tomás Molina i Eloi Cordomí, meteoròlegs
En conjunt va ser un dia ple d'emocions, records, música, festa i alegría però sobretot, va ser un día en el que la gent va sortir al carrer per demostrar que volem seguir veient i escoltant TV3 i Catalunya Ràdio, que no volem perdre els nostres mitjans de comunicació, els que ens expliquen què passa a casa nostra amb programes de qualitat que no es troben a totes les cadenes autonòmiques. No hem d'oblidar que TV3 és un canal de referència a nivell europeu tant per la seva diversitat com per la innovació a l'hora de crear nous formats. 
És difícil saber quanta gent va passar per el Moll de Fusta ahir, els organitzadors (els treballadors dels mitjans públics) estimen que van ser unes 20.000 persones. Tot i així, la única xifra que es pot donar de forma fiable són les més de 12.500 firmes que es van recollir a favor de TV3 i Catalunya Ràdio i en contra de les retallades. 

Text i fotografía: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada