dimecres, 26 de desembre del 2012

ANEM... al cinema a veure "Los Miserables"


Tothom coneix la història, més de 60 milions de persones han vist el musical en teatres de 42 països i aquest Nadal la podem veure als cinemes. Los Miserables de Tom Hooper serà sense cap mena de dubte la pel·lícula d'aquest Nadal. Oblideu el concepte que teniu de musical cinematogràfic perquè Los Miserables no s'hi pot comparar, és molt millor que qualsevol altra producció similar que hagueu pogut veure. 




A nivell interpretatiu no tenia cap dubte que compliria les espectatives. Hugh Jackman, Russell Crowe o Helena Bonham Carter són actors que, desde el meu punt de vista, no decepcionen mai. El meu dubte, el que em feia més por, era si, a nivell musical, sabrien transmetre, a través de la pantalla, la mateixa força, el mateix sentiment, la mateixa passió que ha arribat a tants i tants espectadors als teatres. I la veritat és que qualsevol expectativa que m'hagués pogut crear s'ha vist superada. Tant és així que, en algunes escenes, he sentit com una esgarrifança em recorria el cos. Era l'energia, era la passió, era el sentiment que els actors posaven a cada nota.




Una de les coses que més m'ha agradat, i per la que estaré eternament agraïda a qui hagi pres aquesta decisió, és que les cançons s'han mantingut en la versió original, no s'han doblat. Tenint en compte que el 95% de la pel·lícula és cantada, crec que si s'haguéssin doblat les cançons no hagués arribat el missatge amb la mateixa força. Ha sigut un encert total.




En resum, per mi és una pel·lícula de 10, una pel·lícula que tothom hauria d'anar a veure. No només per els actors, ni per la història en si, sinó pel tractament que se n'ha fet, la fotografia, el vestuari, les localitzacions... Tot, absolutament tot, està pensat i lligat de tal manera que el resultat final, el resultat que arriba a l'espectador té una força brutal, una força abrumadora, una força que fa que quan acaba la pel·lícula, després de la gran i apoteòsica escena final, no puguis reprimir la necessitat d'aixecar-te i aplaudir.



Any: 2012
Durada: 158 min
Gènere: Musical
Director: Tom Hooper
Repartiment: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Samantha Barks, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Aaron Tveit, Daniel Huttlestone, Cavin Cornwall
Productora: Universal Pictures / Working Title

Text: Vanesa Hereu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada