dijous, 27 de desembre del 2012

ANEM... a visitar els patis cordovesos



No es pot estar a Còrdova i no visitar els patis cordovesos, sobretot aquest any que els han declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

El moment ideal per visitar-los i quan solen estar oberts és durant la primavera. És quan tots els arbres i flors es mostren en el seu màxim esplendor i quan es pot apreciar millor la seva bellesa. Per això és tradició celebrar el concurs de patis durant el mes de maig, perquè és quan poden oferir un pasiatge més florit i alegre. De totes maneres, durant l'any, els patis van obrint les portes en èpoques senyalades.

En aquestes dates, al ser Nadal, ho hem tingut un xic més complicat perquè els dies festius estaven tancats, però ho hem aconseguit. Els patis que tenien les seves portes obertes al públic ho indicaven col·locant testos a l'entrada. Un consell: Porteu calçat còmode! Molts carrers estan empedrats amb pedres de diversos tamanys que no són aptes per sabates de taló, xancletes o sandàlies.

En total, aquests dies, han obert nou patis i nosaltres n'hem visitat sis. No està gens malament! N'hauriem visitat més, però com que l'horari d'obertura era de 18h a 21h de seguida es feia de nit. Des del meu punt de vista crec que haurien d'obrir-los una mica abans, així es podríen gaudir també a la llum del dia.

Com que és època de Nadal els patis estaven farcits de ponsèties o flors de Nadal, també hi hem trobat diversos pessebres i en alguns, fins i tot, en el fil musical hi tenien posades nadales. De tota manera el més normal és que hi sonin ritmes més flamencs.

Aquí us deixo una sel·lecció de les fotos que he fet per a que veieu perquè la UNESCO s'ha interessat per ells. De totes formes, si esteu o teniu pensat anar a Córdova no deixeu de visitar-los en persona. 

C/Frailes, 6


 


 




C/San Juan de Palomares, 11


 

  

 


C/Juan Tocino, 3


 




C/ Pastora, 2






 





C/ Pozanco, 6


 


 



 C/Escañuela, 3


 



Text i fotografia: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada