dimecres, 2 de gener del 2013

ANEM... a passejar per "La Judería" de Còrdova




Bon any nou a tots i totes!! Després de gaudir del dia de ressaca general, també conegut com dia d'Any Nou, comencem aquest 2013 amb les piles carregades i molts plans per disfrutar cada dia al màxim. 

Per començar l'any proposem un passeig per la zona de "La Judería" de Córdoba. Tot i que està plena d'edificis històrics, no cal seguir cap ruta concreta, la millor manera de gaudir el passeig és perdre's pels seus carrers i carrerons, però amb els ulls ben oberts per no perdre's cap detall. Aquest va ser el mètode que vam seguir i ens va portar a descobrir alguns racons veritablement encantadors. 


Detall del C/Carlos Rubio

Carrer Vinagreros

El primer que crida l'atenció és que totes les cases estan pintades de blanc i groc mostassa. De totes maneres sempre hi ha alguna excepció. 



Un exemple és aquesta casa, situada al número 39 del carrer Lineros. Ja fa uns anys que el seu propietari engalana la façana amb imatges i frases que escriur amb una tipografia que vol simular l'escriptura aràbiga.  Aquest mateix senyor és l'autor de diversos cartells penjats per el barri que contenen expressions típiques a l'hora de donar indicacions. Nosaltres vam trobar el "To' pa' lante".




Un altre tret a destacar d'aquesta zona és la quantitat de places que hi ha. Fa la impressió que n'hi ha una a cada cantonada. En general no són places gaire grans però totes mereixen una visita. Algunes tenen església, d'altres fonts, però totes tenen tarongers. En realitat, tota la zona està plena de tarongers. 





Una de las places més conegudes és la Plaza del Potro, i just al seu davant hi trobem un carreró ple de bars, restaurants i, com no, tarongers que ens porta fins al riu Gualdalquivir, frontera natural del barri i un bon lloc per a fer una pausa i descansar una estona. 




Text i fotografia: Vanesa Hereu

1 comentari: